1 Ocak 2015 Perşembe

Profiterol



Çoğu kişinin en sevdiği tatlılar arasında yer alan profiterol , biraz uğraştırıcı ve aşamalı bir tarife sahip olsa da benim yapmaktan, yemekten ve yedirmekten çok hoşlandığım bir tarif. Özellikle tatlı canavarı bir eşinizi, sevgiliniz ya da çocuklarınız varsa dışarıdan almak yerine evinizde hazırladığınız profiterol gibi çok tatlı ve zararlı olmayan bir tatlı tarifi sizin için çok uygun olacaktır.

Çok konuşmaya gerek yok. İşte evinizde bir bayram havası estirecek profiterol tarifi ...

Profiterol Malzemeleri :

Hamuru için :
-1 su bardağı su
-1 su bardağı un
-125 gram margarin
-2 yumurta

Kreması için :
-3 su bardağı süt
-6 yemek kaşığı toz şeker
-Dolu dolu 3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya

Çikolata sos için :
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı toz şeker
-1.5 yemek kaşığı kakao
-1.5 yemek kaşığı un
-Yarım paket bitter çikolata

Profiterol Tarifi :

Hamuru :
-Su ve margarini küçük bir tencereye alın. Margarin eridikten sonra unu ekleyin ve topaklanmaması (daha iyi bir hamur elde etmek için de) için sürekli karıştırarak iki-üç dakika hamurun pişmesini sağlayın.
-Daha sonra hamuru ocaktan alın ve 15 dakika kadar dinlenmesini sağlayın.
-Dinlenen hamura iki yumurtayı ekleyin. Fakat ilk yumurtayı kırıp hamur iyice yumurtayı yedikten sonra ikinci yumurtaya geçin. Klasik profiterol tarifinde 3 yumurta kullanılmasına karşın ben 2 yumurtayı yeterli görüyorum. Aksi halde profiterol hamuru yumurta kokuyor.



-Yumurtaları hamura iyice yedirmek için sürekli karıştırmak şart. İyice karıştırıp yapışkan bir hamur elde ettikten sonra profiterol hamurunu yeniden bir 10 dk kadar dinlendirin.
-Hamur dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurlarınızı dizin.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında profiterol hamurlarınızı pişirin.


-Hamur pişerken fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın. Yoksa profiterol topları söner ve kabarmaz.

Kreması :
-Krema malzemelerinin tümünü bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
-Kaynayan kremayı ocaktan aldıktan sonra bir mikser yardımıyla kremanın daha iyi kıvam almasını ve soğumasını sağlayın.
-Kremayı pişen ve soğuyan profiterol toplarının içine doldurun.



Çikolata Sos :
-Çikolata sos için gerekli malzemeleri bir tencerede pişirin. Soğuyan çikolata sosu krema ile doldurduğunuz profiterol topları üzerine dökün.




Profiterol hazır, afiyet olsun! :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder