16 Aralık 2014 Salı

Yalancı Tavuk Göğsü



Hem pratik hem de çok lezzetli olan yalancı tavuk göğsü, bizim evde en çok yapılan tatlı tarifleri arasında. Sütlü tatlılar arasında çok sevilen bu tarifin içerisinde tavuk kullanmadan tıpkı orjinal tavuk göğsü kıvamında ve lezzetinde tüketebilirsiniz.

Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler:
1 kg süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Arzuya Göre Üzeri İçin:
Tarçın
Toz fındık, fıstık

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi:
-Tencerenin içine 125 gr. margarini alın ve eritin.

-Eriyen margarinin üzerine 1 su bardağını unu yavaş yavaş ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar margarin ile kavurun.

-Daha sonra üzerine 1 kg sütü ve 1. su bardağı şekeri ekleyin.

-Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Unlu bir tarif olduğu için topaklanma oluşmaması için durmadan karıştırmanız çok önemli.

-Kaynayan muhallebiyi bir-iki dakika daha ocakta tutun. Daha sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve pürüzsüz olması için son kez mikser ile çırpın.

-Kaselere ya da kare bir borcama döktüğünüz muhallebiyi soğuması için buzdolabına kaldırın.

-Soğuyup kıvamını bulan yalancı tavuk göğsünü tarçın ve fındık, fıstık ile süsleyin.


Yalancı tavuk göğsü hazır. Afiyet olsun! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder