24 Ekim 2014 Cuma

Ev Yapımı Cupcake


Doğum günleri, baby showerlar, bekarlığa veda partileri, arkadaş toplantıları ve aklınıza gelebilecek her türlü organizasyonda sunabileceğiniz lezzetli ve şirin cupcakeler, hayal gücünüzle birlikte özel günlerinize çok farklı bir renk katabilir.

Bu yazıda sizlere hem cupcakelerimiz için temel hamurun tarifini vereceğim hem de renkli ve farklı cupcake görselleri ile neler yapabileceğinize dair aklınızda yeni fikirler oluşturmanıza katkı sağlamaya çalışacağım. Biraz emek,biraz ilham, biraz da heves ile sizler de harika cupcakeler hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Cupcake Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı şeker
110 gr. tereyağı
2 yumurta
2 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım bardak süt



Cupcake Hamuru Hazırlanışı:
110 gr. tereyağı ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta, mikser yardımı ile çırpın. Eriyen ve krema haline gelen bu iki malzemenin üzerine 2 yumurtayı ve vanilyayı ilave edin ve çırpmaya devam edin. Toz malzemeleri (un, kabartma tozu) bir kapta bir araya getirip eleyin ve iki part halinde diğer malzemelere ekleyerek karıştırın.  Son olarak sütü ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edin. Cupcake kalıplarına boşalttığınız bu hamuru, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Pişen kekinizi dileğiniz krema ya da şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. :)


Pişen, sade cupcake hamurunuz yukarıda gibi olacaktır. Bu sade cupcakeleri renkli kremalar ve birçok malzeme ile süsleyebilirsiniz.



Çikolatayı kim sevmez? Sizlerde marketlerden alacağınız hazır, toz çikolatalı pasta kremasını süt ile çırpıp cupcakelerinizin üzerine sürebilirsiniz. Dilerseniz cupcake hamurunuzu hazırlarken 2 çay kaşığı kakao ekleyerek cupcakelerinizin esmer ve daha lezzetli bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Bu cupcakeleri dilediğiniz kadar çikolata parçasıyla süslemekse serbest. :)


Bir fıstık ve kremalı esmer bisküvi (oreo, negro) nelere kadir görüyor musunuz? Cupcakelerinizin üzerine ikiye böldüğünüz bu bisküvileri yerleştirin ve fıstık ile sevimli baykuşların gagasını tamamlayın. Bisküvilerin üzerine bolca krem şanti eklemek ve renkli bonibonlarla gözleri belirginleştirmek ise ekstra övgü almanız için şart. :)








İlhamınız bol, sofranız neşe dolu olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder