6 Temmuz 2014 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Zeytinyağlı Taze Fasulye Türk mutfağının hafif ve çok sevilen tariflerinden biri. Özellikle yaz aylarında çok tercih edilen bu tarifi hala denemediyseniz işte tarifi.

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilogram taze fasulye (ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş, yıkanmış)
2 adet orta boy soğan
4 adet domates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi:
Fasulyeleri bir tencereye alın ve üzerine ince ince doğradığınız soğanlar ile rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Tuz, şeker ve zeytinyağını da ekleyin.
Tencerenin üzerine yağlı kağıt örtüp yaklaşık 20 dakika, ağır ateşte fasulyeler renkleninceye kadar pişirin. Fasulyeler hazır hale gelince yağlı kağıdı kaldırın ve suyu ilave edin. Yine kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Pişen yemeği ocaktan alın ve kapağını açmadan oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuttuğunuz ya da ılık hale gelen yemeğinizi servis edin. Zeytinyağlı Taze Fasulye hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder