6 Temmuz 2014 Pazar

Sebzeli Patates Püresi


Sebzeli patates püresi klasik patates püresine oranla besin değeri daha yüksek bir tarif. Kırmızı ve beyaz et ile çok yakışan sebzeli patates püresine dilerseniz bizim önerdiğimiz sebzelerden başka sebzeler de ekleyerek kendi spesiyal patates pürenizi oluşturabilirsiniz.

Sebzeli Patates Püresi İçin Malzemeler:
1 kilogram patates
50 gram tereyağı
1 bardak süt (kaynar olacak)
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet havuç (doğranmış)
1 adet kereviz (doğranmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet taze soğan (ince doğranmış)

Sebzeli Patates Püresi Tarifi:
Patateslerin kabuklarını soyun ve dörde bölüp (kolay haşlanması için küçük parçalara ayırmak önemli bir püf noktası) haşlayın. Başka bir tencerede havuç ve kerevizleri haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin ve bir tencereye alın. Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyin. Hazır hale gelen sade püreye haşlanan havuç ve kerevizleri, maydanoz ve dereotlarını ve taze soğanı ekleyin. Sebzeli Patates Püresi hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder