10 Temmuz 2014 Perşembe

Milföy Hamurlu Pizza


Milföy Hamurlu Pizza, çok ama çok pratik ama çok da lezzetli bir tarif. Evinizde yapmak için çok zahmetli olmayan bir pizza tarifi arıyorsanız Milföy Hamurlu Pizza tarifini muhakkak uygulayın derim.

Milföy Hamurlu Pizza İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
10 adet kare milföy hamuru

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kekik
1 çay bardağı su

Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Dilimlenmiş sosis, sucuk, zeytin

Milföy Hamurlu Pizza Tarifi:
Öncelikle pizzanın sosunu hazırlayın. Bunun için sos için gerekli olan salça, ketçap, sıvı yağ, su ve kekiği iyice karıştırın. Ketçap bu sosun olmazsa olmazı değil fakat salçanın ekşiliğini tatlılığı ile dengeleyen bir lezzet. Sosu hazırladıktan sonra kare milföy hamurunu alın ve üzerine sostan bir kaşık sürün. Kaşar, sosis, sucuk ve zeytin gibi dilediğiniz malzemeleri sosun üstüne yerleştirin. En son kaşarı serpin. Hamurun kabarmaması için bir bıçak ya da çatal ile hamurda ufak delikler açın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pizzalarınızı yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 200 derece ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Milföy Hamurlu Pizza hazır, afiyet olsun.



Not: Milföy Hamurlu Pizza hazırlarken küçük kare hamurlar yerine birkaç milföy hamurunu birleştirip büyük kare ya da dikdörtgenler oluşturarak da iki kişilik pizzalar yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder