6 Temmuz 2014 Pazar

Krem Karamel


Krem Karamel tarihi epey eski ve çok sevilen bir tatlı. Bu tatlı ile misafirlerinize ve ailenize tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Krem Karamel İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı vanilya

Karameli İçin:
100 gram toz şeker
100 ml su

Krem Karamel Tarifi:
Öncelikle karameli hazırlayın ve krem karameli pişireceğiniz kapların dibine dökün. Karamel için 100 gram şekeri  ve 100 ml sudan aldığınız 4 çorba kaşığı suyu bir kapta bir taşım kaynatın. Rengi karamel rengini alana dek pişirin. Ayrı bir kapta kalan suyu kaynatın ve yavaş yavaş karamelin içine dökerek yedirin. Karamel hazır olacaktır.
Daha sonra sütü bir tencerede kaynatın ve hazır olunca kenarda ılımaya bırakın. Başka bir kapta yumurta sarılarını, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ilık sütü bu karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı ince el bir süzgeçten geçirin pürüzsüz olduğuna emin olun. Daha sonra karışımı dibine karamel döktüğünüz kaplara dökün. Yarıya kadar su konmuş fırın tepsisine bu kapları dizin ve yaklaşık 30-40 dakika önceden ısıtılmış fırında, krema sertleşinceye kadar pişirin. Hazır olan krem karamellerin kaplarını su dolu tepsiden çıkarıp dışarıda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçak yardımıyla kalıpların kenarlarında gezdirin ve kremayı gevşetin, kolay çıkmasını sağlayın. Daha sonra alt üst ederek servis tabağına alın. Soğuk olarak servis edin. Krem Karamel hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder