14 Temmuz 2014 Pazartesi

Hamur Çorbası


Hamur Çorbası, bizim evde çok sevilen, doyurucu üstelik de pratik bir çorba. Özellikle iftar için farklı bir çorba arıyorsanız bu çorbayı şiddetle öneririm.

Hamur Çorbası İçin Malzemeler:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
4 bardak su (tavuk ya da et suyu da olabilir)
Nane, pul biber, tuz

Hamuru İçin:
1 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Hamur Çorbası Tarifi:
Hamur çorbasının hamurunu yoğurun ve elde ettiğiniz hamuru mantı hamuru gibi büyük bir daire şeklinde açın. Hamuru ince şeritlere bölün ve erişte boyunda ufak ufak kesin. Hazırladığınız hamurları unlayıp bir kenarda dinlenmeye alın.
Diğer tarafta çorbayı hazırlayacağınız tencerenin içine ince ince doğradığınız soğanları ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine salçayı ekleyin. 4 bardak suyu karşımın üzerine boşaltın. Baharatları eklemeyi unutmayın. Kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. Çorba kaynayınca hamurları içine atın. Hamurlar pişince çorbayı ocaktan alın. Hamur Çorbası hazır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder