6 Temmuz 2014 Pazar

Çılbır


Çılbır, yumurtalı tarifler arasında en özgün olanı desek yanlış olmaz sanırım. Sofralarınızda kimi zaman aperitif kimi zaman ana yemek olacak kadar besleyici olan bu tarifi her öğünde tüketmek mümkün.

Çılbır İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yumurta
10 bardak su
1 fincan sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
Yarım kilogram yoğurt
1 diş sarımsak
50 gram margarin
1 çay kaşığı pul biber

Çılbır Tarifi:
10 bardak suya 1 fincan sirke ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içine yumurtaları dikkatli bir şekilde teker teker kırın. 3 dakika pişirin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Ayrı bir kapta hazırladığınız sarımsaklı yoğurdun üzerine yumurtaları yerleştirin. Üzerine margarin ile kızdırdığınız pul biberi ekleyin. Çılbır servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder