8 Temmuz 2014 Salı

Çiğ Börek


Eskişehir'in meşhur çiğ böreği lezzetiyle herkesin damak tadına hitap eden bir hamur işi. Adını ise çiğ kıymalı harcının hamur ile beraber pişmesinden alıyor.

Çiğ Börek İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım kilogram un
Tuz, su

Kıymalı İç Harcı İçin:
250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber

Kızartmak İçin:
Sıvı yağ

Çiğ Börek Tarifi:
Hamur için tüm malzemeleri iyice yoğurun. Hazır hale gelince bir bez ile üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken öte yandan iç harç malzemelerini karıştırarak harcı hazırlayın.
Dinlenen hamurdan 16 parça beze oluşturun. Her bezeyi merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açın. Harcını ekleyip yarım ay şeklinde kapatın. Klasik çiğ börek şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis edin. Çiğ börek hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder