4 Temmuz 2014 Cuma

Beşamel Sos


Beşamel Sos, kızarmış ya da haşlanmış sebze ve etlerin üzerinde kullanılan ve hemen hemen her yemeğe yakışan lezzetli bir sos. Osmanlı'dan bu yana yemeklerinize lezzet veren bu sosun kıvamını tutturmak çok kolay olmasa da zamanla ve deneyimle harika kıvamda soslar hazırlayabilirsiniz.

Beşamel Sos İçin Malzemeler:
4 bardak süt
100 gram margarin
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel Sos Tarifi:
Margarini bir tencerede eritin. Unu ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika kadar çırpma teli ile ara vermeden karıştırın. Unun sararmaması bu aşamada çok önemli. Kavurduğunuz unu ateşten alıp ılık hale gelinceye kadar bekleyin. Diğer tarafta kaynattığınız sütü ılınmış una ekleyip iyice karıştırın. 10 dakika kadar karıştırıp kaynatın. Tuzunu da ilave edip ocaktan alın. Beşamel sos hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder